Takimi orientues mes përfaqësuesve rinore te projektit te mbeshtetur nga AKR

Sot u zhvillua takimi orientues mes përfaqësuesve të SCiDEV, CCIS dhe ESN Tirana, si edhe 15 studentëve nga Tirana, Shkodra dhe Korça, në kuadër të Projektit “Nga Fjala Tek Veprimi -Aktivizëm për punën rinore përmes inovacionit dhe krijimtarisë”, mbështetur nga Agjencia Kombetare e Rinise AKR.
Studentët shprehën se kanë nisur me konceptimin e nismave të tyre dhe dhanë përshtypjet e tyre rreth fushatës dhe punës në grup të bërë deri tani me mentorët lokalë dhe digjitalë.
Vlera e shtuar e këtyre nisma unike është kreativiteti dhe inovacioni, për të cilin studentët po inkurajohen vazhdimisht rreth përdorimit të tij edhe nga mentorët. Nismat e ndëmarra nga studentët do të ndiqen nga fushata advokuese dhe promovuese.
Na ndiqni në vijim!

Ne prag te takimeve orientuese me te rinjte

Se shpejti….21 janar 2022

Aktivistët rinor të Tiranës, Korçës dhe Shkodrës janë gati për të nisur punën në projekt! #CCIS, Scidev dhe ESN Tirana organizojnë takimin orientues me të rinjtë të cilët përgjatë këtyre muajve do të mund të mbështeten në hartimin dhe zbatimin e ideve të tyre për aktivizëm lokal.
“Nga fjala tek veprimi – Aktivizim për punën rinore përmes inovacionit dhe krijimtarisë” është një tjetër mundësi për të rinjtë, financuar nga thirrja e parë për projekt-propozime e Agjencia Kombetare e Rinise AKR, #AKR.
Ky projekt synon fuqizimin e të rinjve të Tiranës, Korçës dhe Shkodrës përmes zhvillimit të aftësive bashkëkohore lidhur me inovacionin dhe krijimtarine

CCIS part of the fourth Steering Committee meeting of USIA project

The USIA partners organized the 4rth Steering Committee Meeting under WP9- Management and the leadership of the Mediterranean University of Albania on 26th January 2022 via Google Meet. Project coordinators from each 11 partners participated in the 4rth Steering Committee Meeting to discuss the achieved outputs and results of the first year of U-SIA project and to plan the next steps ahead until the end of 2022.  The project manager of USIA delivered a detailed presentation on what USIA has achieved so far and what are the next steps. Detailed instructions were provided once again to all partners about management, quality assurance and dissemination. WP4, WP5 and WP6 were discussed in details as well since these work packages are about to start soon.

 

A fruitful meeting at ADISA

Today a fruitfull meeting at ADISA!
A great discussion and joint efforts of @ADISA-CCIS and ANAD-SHKSHNJND.
The training materials for employment opportunities are ready and 6 videos are produced.
The project team and the representatives from ADISA, the executive director Mr. Lorin Ymeri and the director for the development of the services Mrs. Jonida Taraj, discussed on how to facilitate the access of the deaf community into employment opportunities, and what needs to be change in ADISA’s forms and procedures for a greater access.
They agreed to post the training videos“Finding Employment Opportunities”. on their website and in the social media. Based on the feedback taken from participants in the training we will design together simplified forms and procedures to facilitated access of the deaf community into employment opportunities.
The project “we SIGN for JOBS” aims in advocating and creating employment opportunities for deaf community. CCIS trainers and ANAD interpreters are working closely together with the Deaf people to inform them about employment opportunities, design simplified forms and procedures to be used by ADISA Integrated Services Center and National Employment and Skills Agency (NESA) to access their employment program.

Takimi i pare publik “Nga Fjala tek Veprimi-aktivizëm rinor përmes inovacionit dhe krijimtarisë”/Shkodër

U zhvillua takimi i parë publik në qendrën Arka në qytetin e Shkodrës nga SCiDEV së bashku me partnerët ESN dhe CCIS në kuadër të implementimit të Fushatës “Nga Fjala tek Veprimi-aktivizëm rinor përmes inovacionit dhe krijimtarisë” e mbështetur nga Agjencia Kombëtare e Rinisë e cila këtë vit do të përfshijë 12 studentë debatues të Debatit Universitar për të kryer nisma konkrete të tyre që do të përfitojnë financim për realizimin e tyre. Pjesë e panelit qenë Prof.Asoc.Nevila Xhindi pedagoge pranë Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Dr.Brikenë Dionisi pedagoge në universitetin Luigj Gurakuqi,Eltjana Shkreli themeluese e Go2 Albania dhe Dr.Erida Curraj mentore e Fushatës nga Fjala tek Veprimi SCiDEV.

Aktiviteti u moderua nga Profesoreshë Nevila Xhindi e cila hapi takimin me fjalimin e mirëseardhjes dhe prezantoi Fushatën “Nga Fjala tek Veprimi-aktivizëm rinor përmes inovacionit dhe krijimtarisë”për studentët dhe të ftuarit duke u bërë me dije rreth saj dhe rëndësisë që ka ajo për të rinjtë.Fushata këtë vit do të shtrijë aktivitetin në 3 qytete të vendit duke përfshirë njjë shpërndarje të gjerë gjeografike duke përfshirë qytetet e Tiranës,Shkodrës dhe Korçës. Pas nisjes së moderimit fjala ju dha Profesoreshë Dionisit e cila në fjalën e saj theksoi se aktivitete të tilla stimulojnë së pari mendimin kritik dhe përmirësojnë edhe aftësitë komunikuese të studentëve dhe inkurajoi studentët shkodranë të bëhen pjesë dhe të aplikojnë me idetë e tyre si në këtë aktivitet ashtu edhe në debatin universitar.

Qyeti i Shkodrës duke qenë edhe më i madhi në veriun e Shqipërisë është shtëpia e shumë organizatave dhe nismave të marra nga të rinjtë dhe ky panel pati kënaqësinë të kishte në përbërjen e tij edhe Znj.Eltjana Shkreli themeluese e Go2 e cila në fjalën e saj dha shembullin e saj personal duke treguar peripecitë e nisjes së organizatës Go2 dhe u dha këshilla mjaft të vlefshme studentëve duke patur një bashkëbisedim me ta dhe duke përmendur edhe shembuj të tjerë të suksesshëm të rajonit veriperëndimor të vendit të cilat kanë filluar si nisma të thjeshta në fazën fillestare ndërsa sot janë të njohura edhe ndërkombëtarisht. Znj.Shkreli inkurajoi të rinjtë të jenë aktivë dhe se mënyra më e mirë për të dashur vendin është të punosh për të.

Pas fjalës së Znj.Shkreli,Dr.Erida Curraj mentore e Fushatës “Nga Fjala tek Veprimi” për Edicionin e kaluar dha inputet dhe ndau eksperiencën e saj me studentët që ishin pjesë e fushatës vjet. Ajo theksoi se kjo Fushatë nuk do tu sjellë studnetëve vetëm realizimin e nismave të tyre, por do ti aftësojë ata me shumë vetëbesim dhe një rrjet të ri të njohurish dhe eksperiencash.

Pas mbajtjes së fjalës nga panelistët pati diskutime dhe pyetje nga studentët pjesëmarrës të debatit të cilët vinin nga fusha të ndryshme studimi të shkencave humane, ekonomisë dhe turizmit.Ata u shprehën se janë tejet të lumtur që ky program përfshin edhe qytetin e tyre dhe u interesuan rreth fushave ku ata mund të inkorporojnë idetë e tyre dhe cilat mund të jenë disa nga format si ata mund ti realizojnë. Ata shprehën interesin dhe madje sugjeruan edhe nisma në pjesët suburbane dhe rurale të qarkut të Shkodrës. Pas këtyre diskutimeve paneli këshilloi studentët që nismat e tyre të jenë sa më inovative dhe krijuese në mënyrë që të kënë impakt maksimal dhe të jenë ndryshe nga nismat që të rinjtë zakonisht ndërmarrin dhe bënë me dije studentët rreth detajeve të aplikimit. Takimi u përmbyll me dëshirën dhe përshtypjet tejet pozitive të panelistëve dhe studentëve rreth fushatës dhe premtimit se do të shihen shumë shpejt për mentorimin dhe realizimin e nismave të cilat priten me shumë interes.

 

Finding Employment Opportunities for Deaf People

The team of “We Sign For Jobs” project, CCIS adviser and ANAD-SHKSHNJND trainers have finalized the set of training materials “Finding Employment Opportunities”The materials are 6 short videos in sign language, mainly with figures and illustrations, easy for the deaf community to be understood. The training materials have information about the employment programs in Albania, how to access them, how to approach ADISA and National Employment offices in 12 districts, how to search job on line, how to contact local Chamber of Commerce’s. Soon you will see them online…at ANAD website and @CCIS #wesignforjobs
#usaembassytirana
#smallgrantsfordemocracy

May be an image of 4 people and people standingMay be an image of 5 people, people standing and indoor