Zhvillohet workshopi i parë “Identiteti Europian dhe kultura e kujtesës” i projektit KUERS-TEYC

Në vazhdën e aktiviteteve që QSKN/CCIS dhe #SCiDEV po organozojnë në kuader të projektit “Kultura e kujtesës dhe e ardhmja Europiane e të rinjve shqiptarë”, u zhvillua sot online Workshop i parë: Identiteti Europian dhe kultura e kujtesës, ora 14:00-17:00
106 të rinj nga Tirana, Shkodra, Elbasani e Durrësin aplikuan për ta ndjekur online workshopin i cili u fokusua në çështjet që lidhen me Identitetet Kombëtare dhe Kujtesën Kolektive në një Evropë të Zgjeruar; Hendeku midis të tashmes dhe të shkuarës, vetes dhe tjetrit; si e kujtojmë të kaluarën tonë dhe si e formojmë të ardhmen tonë; Si të përdoren metoda moderne dhe inovative për të rritur ndërgjegjësimin për të kaluarën dhe për të promovuar demokracinë dhe lirinë e fjalës.
Faleminderit moderatorëve Nevila Sokoli Xhindi, EdonQesari dhe folësve të nderuar Roland Lami eGeron Kamberi!
Të rinjve të mrekullueshëm që me pyetjet e diskutimet e tyre i dhanë vlerë projektit!
Ky projekt organizohet në kuadër të programit @Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022 me mbështetjen financiare të Kongresit Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.

Ketu link per workshop

 

Hapet thirrja per pjesemarrje për të rinjte ne trainimet e projektit KUERS-TEYC

Thirrje për pjesëmarrje për të rinjtë nga Tirana, Durrësi, Shkodra dhe Elbasani
➡️Workshop i parë: Identiteti Europian dhe kultura e kujtesës
➡️Workshop i dytë: Kujtesa kolektive dhe drejtësia tranzicionale
Afati aplikimit 15 Shtator 2022
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYYRttm1g4cjlf6t0iYlBjkt6pjLgAfQXDGE-6GZJQW4WwvQ/viewform?usp=sharing

Projekti “Kultura e kujtesës dhe e ardhmja Europiane e të rinjve Shqiptarë” zbatohet nga Qendra per Studime të Krahasuara dhe Nderkombëtare” dhe Scidev në kuadër të programit Tirana European Youth Capital 2022 me mbështetjen financiare të Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.