Zhvillohet workshopi i dytë “Kujtesa kolektive dhe drejtësia tranzicionale” në kuadër të projektit KUERS

QSKN/CCIS dhe SCiDEV organizoi me daten 21 Tetor 2022 në kuader të projektit “Kultura e kujtesës dhe e ardhmja Europiane e të rinjve shqiptarë”,  Workshopin e dytë: Kujtesa kolektive dhe drejtësia tranzicionale( aktivitet hibrid)
Krijimi i kujtesës kolektive dhe Drejtësia Tranzicionale përfshin të gjitha proceset dhe mekanizmat me të cilat shoqëritë përpiqen të trajtojnë krimet në shkallë të lartë, në mënyrë që të jepet përgjegjësi, të vendoset drejtësi, të zbardhet e vërteta dhe të arrihet pajtim.
Workshopi solli sebashku 20 të rinj të përzgjedhur nga Tirana, Shkodra, Elbasani e Durrësi.
Metodologji të kombinuar te prezantimeve, punës në grup dhe diskutimeve si dhe ndarja e rasteve studimore nga trajneret.
Faleminderit moderatorëve Edon Qesari dhe folësve të nderuar Roland Lami e Geron Kamberi!
Të rinjve të mrekullueshëm që me pyetjet e diskutimet e tyre i dhanë vlerë projektit!

Ky projekt organizohet në kuadër të programit Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022 me mbështetjen financiare të Kongresit Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.

CCIS team leaded the wp 7- quality assurance of the USIA project

Being part of the project Erasmus+CBHE USIA: Co-Production of knowledge and research that matters supported by #EUCommission, make us at CCIS proud!
During the life of the project CCIS team leaded the wp 7- qualith assurance of the project. Together with experts we monitored and evaluated all the activities of the USIA project.
At the final #USIA event in Rome, October 10-14, 2022, our project team presented all the findings.
See the presentation